NATO meeting of Heads of State and/or Government

Over het project

Production World had dit jaar nog een belangrijke primeur: na benaderd te zijn door specialist in tijdelijke bouwwerken Neptunus kregen Jeroen Backx en zijn bedrijf de eer technisch producent te zijn voor een bijzonder evenement: de NATO-top, die plaatsvond op 25 Mei 2017 in Brussel.

Deze vergadering, waarbij 29 regeringsleiders bij elkaar komen om te spreken over verschillende zaken van internationaal belang, is voor een technisch producent als de ‘Champions League van het produceren’. Backx vertelt over de gang van zaken bij dit evenement: “Ik heb nooit eerder gewerkt onder zo’n hoog veiligheidsniveau. Iedereen die meewerkte binnen de organisatie (zo’n 760 mensen) werd van tevoren gescreend en gecontroleerd, net als al het materiaal dat naar binnen werd gebracht.

Daarbij kwamen er nog heel veel andere zaken kijken bij het organiseren van zo’n hoogwaardig evenement: de opbouw alleen al duurde bijvoorbeeld zo’n twee maanden. Wij waren betrokken bij alle aspecten van dit evenement: van het ontwerp, het projectmanagement en de regie, tot de daadwerkelijke op- en afbouw. Zo moest bijvoorbeeld de opening van het nieuwe hoofdkwartier georganiseerd worden, evenals de onthulling van twee monumenten door Angela Merkel en Donald Trump.”

Afbeeldingen